ZAPÉKANÁ POHANKA SE ZELENINOU

Napsal Administrátoři (») ve čtvrtek 26. 12. 2013 v kategorii Luštěniny a obiloviny, přečteno: 809×
577177.jpg

Na Šmajstrlově mlýně ve Frenštátu pod Radhoštěm zavoněla zapečená pohanka se zeleninou – moderní a rychlý pokrm z této staré a zdraví prospěšné plodiny.

4−6 porcí

400 ml pohanky lámanky
600 ml horké vody
4 stroužky česneku
dlaň sekané petrželky kudrnky
1 cibule
1 mrkev
1½ papriky (mix zelená, žlutá, červená)
½ bílé ředkve
chilli paprička
4 malá rajčátka
sůl
pepř
4 vejce
150 g nivy

Lámanku z pohanky zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. 
Poté ji ochutíme drceným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.

Zeleninu pokrájíme na libovolné tvary a zprudka a krátce ji osmahneme na oleji, až na závěr ji osolíme a opepříme. Zeleninu přimícháme k pohance, vložíme do vymazaného pekáče, zalijeme rozkvedlanými vejce a posypeme strouhanou nivou. Při 200 °C zapečeme dozlatova.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Luďka z IP 2a00:1028:83c8:*** | 20.3.2014 11:32
Jsou tu úžasné recepty, potreby pre domacnost potřebuji tudíž kvalitní. Nejraději je objednávám z Makra www.makro.sk/ smile
Nataša z IP 176.114.240.*** | 28.9.2023 10:11
Pro mě byl docela šok když mně někdo dal věci které koupil na www.muudlabs.cz muudlabs. Tehdá jsem si totiž myslela že jsem objevila už svět a že všechno vím a všechno znám. To ale nebyla zase taková pravda. Dost se toho změnilo co jsem poznala své kamarády v Praze.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a jedna