Různé

ŠPANĚLSKÉ EMAPANADAS S TUŇÁKEM

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 441× | komentáře: 0
v-recept1351.jpgEmpanadas jsou ve Španělsku oblíbeným plněným pečivem, v Portugalsku je nazývajíempadas, jinak se s obdobnými recepty a různými názvy obdobného pokrmu setkáme v jižní Evropě, v Latinské Americe, jihovýchodní Asii. Jedná se o pečivo s různými náplněmi (maso, zelenina, sýry, luštěniny), buď se peče nebo smaží, může se jíst teplé i studené. A úžasně chutná! číst dál

DEMI-GLACE

Administrátoři (») | 25. 12. 2013 | přečteno: 643× | komentáře: 0
demi-glace.jpgCo je demi-glace? Je to silný telecí nebo hovězí vývar, odborníky nazývaný také fond a používá se v gastronomii k zesílení masové chuti. Profesionální kuchař se bez takového fondu těžko obejde. Jeho příprava není náročná na použité suroviny, zato na čas. Výroba trvá až 36 hodin! Máme zde tip na domácí fond, který můžete vyzkoušet sami. (Anebo lze poctivý demi-glace objednat po internetu, přímo od šéfkuchaře. Na objednávku jej vyrábí jedna pražská restaurace.) číst dál

DOMÁCÍ MÜSLI 3 V 1

Administrátoři (») | 24. 12. 2013 | přečteno: 881× | komentáře: 0
recept1346.jpgZ ovesných vloček připravíme směs, kterou můžeme použít několika způsoby: číst dál