GUMBO POLÉVKA

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 449×
v-recept1177.jpg

8 porcí

Gumbo polévka je tradiční polévka z New Orleans. Nelekejte se, Holy Trinity, neboli Svatá Trojice – Otec, Syn a Duch svatý, je zde v podobě tří druhů zeleniny často používané do základů polévek a omáček.

100 g anglické slaniny
40 ml oleje
Holy trinity – 2 zelené papriky, 200 g řapíkatého celeru, 2 cibule
4 bobkové listy
1 lžička sušeného tymiánu
30 g mouky
100 g tomatového protlaku
2 lžíce cukru
1,2 l hovězího vývaru
400 g okry
1 vepřová klobása
1 větší rajče bez slupky a semínek
4 stroužky česneku
8 krevet, velikost 8/12
tabasco
2 lžíce vinného octa
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička kajenského pepře
sůl

Na oleji osmahneme kostičky anglické slaniny, přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku, řapíkatý celer a cibuli, poté přidáme bobkový list a tymián, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme rajský protlak, cukr, osmahneme, zalijeme vývarem, trochu osolíme a přivedeme k varu, vložíme nakrájenou okru a vaříme doměkka asi deset minut.

Přidáme nakrájenou klobásku, nakrájené rajče a drcený česnek, na závěr oloupané a očištěné (zbavené střívek) krevety a ochutíme tabascem, vinným octem, worcesterskou omáčkou, kajenským pepřem.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a třináct