KOPŘIVOVÁ POLÉVKA (JUHA OD KOPRIVE)

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Polévky, přečteno: 326×
v-recept1262.jpg

Tradiční „zagorska“ polévka je vhodná na podávání v období jara a brzkého léta, kdy sbíráme mladé kopřivové lístky.

8 porcí

150 g mrkve
150 g brambor
150 g celeru
mladé kopřivy
voda
máslo
sůl
2,5 dl 33% smetany

Očištěnou zeleninu nakrájíme nahrubo a spolu s kopřivami vložíme do kastrolu, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme máslo a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme a zjemníme smetanou a dochutíme solí.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a sedm