PEČENÝ CANDÁT SE STŘEDOMOŘSKOU ZELENINOU

Napsal Administrátoři (») ve středu 25. 12. 2013 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 376×
recept373.jpg

Candát je ryba dravá a patří mezi nejchutnější sladkovodní ryby. Zde opečená na voňavém másle a se zeleninou upravenou na způsob jihofrancouzský z oblasti Nice, inspirováno známým ratatouille (čti ratatuj), což je speciální druh zeleninového ragú obsahující především lilky (baklažány), cukety, rajčata. A také stejnojmenný animovaný film právě vysílaný v kinech – geniální krysák Remy tvrdí, že přece „vařit může každý“. Pokud jste neviděli, vřele doporučujeme – určitě se pobaví celá rodina.

4 porce

ryba

4 filety candáta s kůží
50 g másla
sůl

zelenina

1/2 lilku
1/2 cukety
lžíce rajského protlaku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
petrželka
tymián
mletý pepř
sůl
olivový olej

Filety candáta naporcujeme, kůži nařízneme a osolíme.

Z rajčat odstraníme bubáky a nařízneme je, poté spaříme 20–30 vteřin ve vařící vodě, ihned zchladíme a oloupeme. Takto připravená rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostky.

Lilek a cuketu nakrájíme na kostičky velké asi 1,5×1,5 cm, cibuli na klínky, česnek na plátky.

V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme lilek a cuketu, orestujeme, vmícháme rajský protlak, zarestujeme, vložíme česnek s cibulí, opět zarestujeme, vmícháme rajčata a bylinky, dochutíme pepřem a solí.

Souběžně si v grilovací pánvi rozpustíme máslo, vložíme na něj candáta kůží dolů, opečeme, otočíme a dopečeme.

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a sedm