Jednohubky z bílého chleba s uzenou rybou ovoněnou pár kapkami koňaku vás svojí delikátní chutí mile překvapí.
4 porce
400 g uzeného tolstolobika
50 g másla
1 jarní cibulka
50 g fenyklu
50 ml mléka
40 ml koňaku nebo brandy
40 g bílého chleba
1,5 dl smetany
10 g soli
pepř
bílý chléb
olivový olej
Střídku bílého chleba nalámeme a namočíme v mléce.
Fenykl a jarní cibulku nakrájíme na hrubší kousky a orestujeme je na přepuštěném másle.
Tostolobika zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme nahrubo, přidáme do pánve k fenyklu a cibulce, orestujeme, osolíme, opepříme, zakápneme koňakem, přidáme chléb a necháme vychladnout. Poté v kuchyňském kutru rozmixujeme.
Pěnou zdobíme kostky vykrájené z bílého chleba, zlehka opečené na olivovém oleji, zdobíme jarní cibulkou.