Výborný salát, ke kterému se nejlépe hodí aromatické a výrazné bílé víno
4 porce
opražené sezamové semínko
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 limetky
8 sépií
4 ks citrónové trávy
svazek čerstvého koriandru
sůl
olivový olej
150 g hub shii take
olivový olej
pepř
sůl
směs listových salátů a čerstvý mladý špenát
Připravíme dresink - sezamové semínko nasucho opražíme a smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
Nakrájené sépie smícháme s najemno nakrájenou citronovou trávou, koriandrem, přidáme olivový olej a sůl. Necháme chvilku odležet a poté zprudka a krátce opečeme na olivovém oleji, necháme vychladnout.
Na kloboučku shii take houby uděláme nožem křížek a na rozpáleném oleji je osmažíme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Listové saláty omyjeme a necháme okapat a vychladnout. Na talíř servírujeme salát, houby, zalijeme dresinkem a navrch klademe sépie.