2 porce
Rafinovaný pokrm, který poslouží jako skvělý předkrm nebo přímo jako hlavní chod. Důležité je prudce a krátce opéct zeleninu na skus, aby si ponechala svoji charakteristickou chuť, klíčky přihodit, až pánev stáhnete z ohně! Pokrm pěkně doplní, jsou křehké a křupavé. Pokud se vám to podaří, není zeleninu třeba více dochucovat (dokonce ani solit, ale to už je jen na vás – pokud solit musíte, tak až nakonec). I hermelín má svoji jemnou a specifickou chuť, která se v teplém podání ještě víc rozvine.
2 hermelíny po 100 g
2 lžíce panenského červeného palmového oleje (nebo panenského olivového)
2 malé cukety (cca 15 cm) nebo 1 větší
2 lahůdkové cibulky
2 stroužky česneku
4 žampiony
200 g klíčků mungo fazole
podle chuti sůl, mletý pepř či pár kapek balzamikového octa.
Hermelín ponecháme v alobalovém obalu, jen jej rozevřeme, sýr nařízneme do kříže, rozložíme na plech a vložíme na 8−10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Sýr by se měl jen ohřát, nikoliv roztéct.
Na oleji orestujeme na tenké plátky nebo kolečka nakrájenou zeleninu a žampiony. Jakmile vypneme sporák, vhodíme k zelenině klíčky mungo a zlehka promícháme. Červený palmový olej dodá pokrmu krásnou oranžovou barvu.
Na talíři vytvoříme hnízdečko ze zeleniny a hub, do kterého hermelín (již bez obalu) vložíme.